Sylwester w Mykonos
Na Was czekać będą autentyczne greckie dania przygotowywane przez naszego utalentowanego szefa kuchni, który zadba o każdy szczegół, abyście mogli poczuć smak Grecji w samym sercu naszego Warszawy.
Nasza restauracja jest pełna uroku i klimatu, a sylwestrowa noc to doskonała okazja, by się tu spotkać.
Rozpoczęcie: 20.00
(drzwi otwarte: 19:30)
Menu
ZUPA
KREM Z PIECZONEJ PAPRYKI I POMIDORÓW Z DODATKIEM WĘDZONEJ PAPRYKI ORAZ MUSU JOGURTOWEGO
DANIE GŁÓWNE
SZASZŁYK Z POLĘDWICY JAGNIĘCEJ, PAPRYKI I CEBULI, PODAWANY Z ZIEMNIAKAMI PIECZONYMI I ZIELONĄ SAŁATKĄ
LUB
GRILLOWANE FILETY Z DORADY RÓŻOWEJ, SERWOWANE Z PILAFEM SZPINAKOWYM I POMIRKAMI CHERRY
BUFET
TZATZIKI
grecki jogurt ze świeżym ogórkiem doprawiony czosnkiem I koperkiem
DOLMADAKIA
liście winogron faszerowane ryżem z ziołami
HUMUS
mus z ciecierzycy, pasty sezamowej „tahini”, oliwy extra vergine i czosnku
LACHANIKA SCHARAS
grillowane – boczniaki, cukinia, papryka, bakłażan
TERRINA WIEPRZOWA
z orzechami pistacjowymi i żurawiną
POTATOSALATA ME OKTAPODI KE GARIDES
sałatka z pieczonej ośmiornicy, krewetek, ziemniaków i papryki
AVOCADO MIZITHRA
awokado z serem mizithra, rukolą, pomidorkami cherry skropione sosem balsamico
GARIDOSALATA
krewetki marynowane z selerem, dodatkiem limonki, majonezu, chilli i oliwy truflowej
MELITZANOSALATA
siekany, pieczony bakłażan z musem jogurtowym, papryką florinis, owocem granatu i czosnkiem
PANTZAROSALATA
sałatka z pieczonych buraków z dodatkiem jogurtu greckiego
HORIATIKI
tradycyjna sałatka grecka z pomidorów, ogórków, papryki, fety i oliwek z Kalamaty skropiona oliwą extra vergine
PRASINI ME GYRO KOTOPULO
SPANAKOTYROPITAKIA
rożki z ciasta „filo” nadziewane świeżym szpinakiem i serem feta
KEFTEDAKIA
kotleciki mielone z wołowiny z dodatkiem czosnku i mięty
KOLOKHITOKEFTEDES
placuszki z cukinii, fety i świeżych ziół
LUKANIKO PALIAKO
tradycyjna wiejska grecka kiełbasa z porem podana z cytryną
SZASZŁYK Z HALOUMI
ser haloumi w formie souvlaki z pomidorkami koktajlowymi
GARIDES TIGANITES
Krewetki smażone w cieście kourkuti
MELITZANA IMAM
zapiekany bakłażan z warzywami i soczewicą w sosie pomidorowym z fetą
GARIDES SAGANAKI
krewetki zapiekane z pomidorami, papryką i fetą
SOUTZUKAKIA
grillowane kotleciki mielone z jagnięciny i wołowiny
ZUPA GULASZOWA
PIECZYWO
RYŻ Z WARZYWAMI
MINI DESERKI
ONIRO Z MIGDAŁAMI I FIGĄ
MUS CZEKOLADOWY
SERNIK NA ZIMNO Z PORZECZKAMI
DESERY
BAKLAVA
ciastko z orzechami i miodem
PORTOKALOPITA
tradycyjne greckie ciastko pomarańczowe
PROFITEROL
ptysie nadziewane kremem śmietanowym podane z sosem czekoladowym i prażonymi migdałami
KOURAMPIEDES
greckie ciasto orzechowe z przyprawami korzennymi
PÓŁMISEK OWOCÓW
OPEN BAR
WODA NG/G
SOKI OWOCOWE
NAPOJE GAZOWANE
KAWA / HERBATA
PIWO Z NALEWAKA
WINO DOMOWE
WÓDKA AMUNDSEN
WHISKY DEWAR’S 8YO
WYBÓR KOKTAJLI SYLWESTROWYCH
GIN & TONIC
BACARDI CUBA LIBRE
MARTINI FIERO & TONIC
VODKA SOUR
KIELISZEK SZAMPANA NA NOWY ROK
SZANOWNI PAŃSTWO
Chwilę po północy odbędzie się losowanie nagród w naszej sylwestrowej loterii.
Każde zaproszenie jest numerowane i jest losem w loterii.
Prosimy o zabranie ze sobą zaproszeń!